Guestbook

Wij stellen uw berichten in dit gastenboek op zeer prijs!

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.237.27.159 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
68 entries.
Annemiek Annemiek from Almere wrote on 13 August 2022 at 14:40
Als je meer wilt dan een museum bezoeken en de verhalen over Vincent zelf wilt horen, dan mag je dit niet missen. De eigenaresse verteld met passie en liefde over Vincent zijn familie en vrienden. Je proeft de sfeer uit die tijd. Een echte aanrader.
Peter en Lucy Heemskerk Peter en Lucy Heemskerk from Limmen wrote on 18 June 2022 at 20:04
Vandaag, 18 juni waren we te gast in Nuneville waar we een voortreffelijke rondleiding kregen van de vrouw des huizes, Jacqueline Bekkers. Het was een bijzondere ervaring die we een ieder kunnen aanbevelen!
Elly van der Sanden - Hannie van Weert Elly van der Sanden - Hannie van Weert from Sint-Oedenrode - Son en Breugel wrote on 13 June 2022 at 21:35
Op zaterdag 11 juni jl. hadden wij ons ingeschreven voor een rondleiding in Nuneville, waar eens de grote liefde van Vincent Van Gogh woonde. We hadden deze tip gekregen van een vriendin. Volkomen blanco gingen we er naar toe, maar wat werden we verrast. Bij binnenkomst werd aan de hand van foto’s het verhaal van Vincent verteld. De salon waar de rondleiding begon hangt vol met schilderstukken van leerlingen van Van Gogh. Dat op zich is al een minder bekend feit, dat Vincent in Brabant leerlingen heeft gehad. Er was ruimte genoeg om vragen te stellen en hoewel de rondleiding door het huis en de tuin één uur zou duren was van enige haast geen sprake. We koekoeken de huiskamer en de eetkamer waar net als in de salon de nodige parafernalia aandacht kregen.Na een stevige klim van drie trappen kwamen we op de zolder waar naast de geschiedenis van Van Gogh nog een ander spannend verhaal verteld werd, dat zich daar in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Wij kunnen iedereen aanraden dit prachtige huis te bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen.
Hein-Peter & Petra Hein-Peter & Petra from Eelde wrote on 26 May 2022 at 08:32
Op 14 mei, tijdens onze fietstocht passeerden we de villa met als opschrift Nuneville. Voor de deur hing een lijst voor deelname aan een rondleiding. Spontaan hebben we ons aangemeld, zonder enig besef wat ons te wachten zou staan en wat de relatie met Vincent zou zijn. Dat werd ons snel duidelijk toen Jacqueline ons verwelkomde en ons mee nam in haar wereld; terug naar de 19e eeuw. Het werd een privé rondleiding, zodat we meer kregen dan t standaard verhaal, zal ik maar zeggen . Erg bijzonder om te horen hoe de verzameling tot stand gekomen is. We kregen niet alleen veel schilderijen te zien van tijdgenoten van Vincent maar het hele huis ademde de sfeer van toen, met allerlei typisch voorwerpen uit die tijd, zoals meubels, een fournituren kistje met ivoren gereedschap, tafels met ingelegde ebbenhouten bladen. Ik vroeg me af hoe iemand zo op kan gaan ik een tijdsperiode en toch mee moet gaan in de 21e eeuw. Wat ik miste was de geur van toen;-) die geur was nog wel aanwezig op zolder waar tijdens de oorlog onderduikers ondergebracht waren. Dit leverde opnieuw een verhaal op, waar onlangs nog nabestaanden uit t buitenland voor naar Nuenen waren gekomen. Tijdens de rondgang door de tuin konden we nog even een blik werpen op de vijver van de buren, welke Vincent vaak had geschilder. Hartelijk dank Jacqueline!
Henriette van Bussel Henriette van Bussel from Santpoort wrote on 20 March 2022 at 21:39
erg genoten van de mooie, interessante en plezierige rondleiding van Jacqueline. Knap om zo'n uitgebreide collectie schilderijen te vergaren van de schilders-vrienden van van Gogh en daar zo boeiend over te vertellen. Alsof het allemaal gisteren speelde. Het huis is prachtig en geheel gerestaureerd in originele staat. al het werk zal veel voldoening geven. Fijn dat wij - bezoekers - daarvan mee mogen genieten. Hartelijke groet, Henriëtte en familie
Chris Chris from Leiden wrote on 20 March 2022 at 09:29
Gisteren samen met Monique een hele leuke rondleiding gekregen door Jacqueline. Leuk ontvangen en mooie verhalen gehoord. Prachtig ingerichte vertrekken gezien en even in de tuin gewandeld. Heel bijzonder en echt de moeite waard.
Nico en Marian Nico en Marian from Wognum wrote on 25 October 2021 at 09:02
Een onverwachte verrassing ons bezoek aan Nune Ville. De eigenaresse vertelt inspirerend over de bewoners en over Vincent van Gogh. Daarnaast heeft het huis meerdere verborgen pareltjes. Nune Ville maakt een bezoek aan Nuenen compleet.
Daan Bartels Daan Bartels from De Kwakel wrote on 21 August 2021 at 16:19
Afgelopen zomer ben ik 3 x een week op reis geweest. Ik ben alle Nederlandse plekken langsgegaan uit het leven van Vincent van Gogh. Het hoogtepunt was toch zeker wel de rondleiding door gastvrouw Jacqueline in Salon Nune Ville. De rijke geschiedenis van het huis, die verder gaat dan het verhaal over Vincents geliefde Margot, en het prachtige tijdsbeeld dat de inrichting oproept, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Natuurlijk was het bezoek aan de naastgelegen pastorietuin en het voormalige atelier van Vincent van Gogh, achter zijn ouderlijk huis, geweldig. Geen moment ben ik dichter bij Vincent geweest tijdens mijn trip, dan tijdens deze rondleiding. Veel dank, Jacqueline en warme groet, ook namens Merijn.
Walter en Els Tibboel Walter en Els Tibboel from Nuenen wrote on 15 August 2021 at 11:01
Hallo Jacqueline, dankjewel voor de fascinerende rondleiding door de tijd. Petje af voor hoe je dit organiseert. Mooi om zo'n stukje Nuenense historie te ervaren. Hartelijke groet, Bart, Walter en Els
Bram Kamp Bram Kamp from Eindhoven wrote on 14 August 2021 at 21:58
Natuurlijk is een bezoek aan Van Gogh village Nuenen altijd al een aanrader, maar een privé rondleiding bij Nune Ville is de kers op de taart. Bij een bezoek aan het VinCentre hoorden we dat er op zaterdag rondleiding werd in gegeven in het voormalige woonhuis van Margot Begemann, de geliefde van Vincent van Gogh in 1884. Wat een bevlogen presentatie met kennis van zaken! Niet alleen over alle voorwerpen en verhalen uit de 19e eeuw, maar ook over de joodse onderduiker tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot slot een bezoek aan de tuin en een blik op het atelier van Vincent. Betere kunstgeschiedenis is er niet! Als je de kans krijgt, om Nune Ville een keer te bezoeken: vooral doen! Dank je wel, Jacqueline.
Esther en Elly Esther en Elly from Spijkenisse en Rotterdam wrote on 10 July 2021 at 20:14
Vandaag een super mooie rondleiding gehad, in het nuneville, heel mooi verteld door Jaqueline Bekkers over de verboden liefde van Vincent van Gogh en Margot Begemann. Was zeer boeiend en daardoor erg de moeite waard!! Dank Jaqueline! Hartelijke groet, Esther en Elly!
Ellen Ellen from Nuenen wrote on 17 November 2020 at 15:03
Een poosje geleden hebben wij Nune Ville bezocht. Wat was het interessant! Je waant je echt even in de tijd van Vincent van Gogh. Genoeg om in je op te nemen: het huis en de tuin van de familie Begemans, de schilderijen, de meubels en de vele accessoires uit die periode. Als kers op de taart konden we dit keer ook een kijkje nemen bij de buren in het atelier van Vincent. Daar zat Hennie Agten in de stijl van Van Gogh te schilderen en hij vertelde ons prachtige verhalen over de schilderijen. Een extra dank aan Jacqueline en Dorothé voor de prettige en duidelijke rondleiding!
Sjef van der Heijden Sjef van der Heijden from Rhenen wrote on 7 October 2020 at 20:01
Afgelopen zaterdag hebben we met vrienden uit Nuenen een bezoek gebracht aan Nune Ville. We werden hartelijke ontvangen door gastvrouw Jacqueline Bekkers, bewoonster van het huis. Met passie en kennis nam ze ons mee naar de tijd van VIncent van Gogh, zijn leven, zijn kunst. Maar ook kregen we veel mee over de geschiedenis van het huis Nune Ville. Chapeau Jacqueline dat jullie het huis met veel gevoel voor historie weer in de originele staat terugbrengen. En wat een mooie verzameling hebben jullie bijeen gebracht. Aansluitend hebben we het atelier van Vincent gezien met de uitleg daarbij door de zoon van de buren, Benjamin. We kijken terug op een mooie rondleiding, en een hele bijzondere middag.
John Duijsings John Duijsings from Boxmeer wrote on 24 August 2020 at 16:56
Een buitengewone en hoog interessante rondleiding gekregen. Kennis en enthousiasme van rondleidster Jacqueline heeft ons (3 collega's met hun partners) een verkwikkende zaterdagmiddag bezorgd. Zeer aan te bevelen.
Hettie en Ffank Hettie en Ffank from Nuene wrote on 22 August 2020 at 21:27
Samen met collega’s en partners een bezoek gebracht aan Nune Ville. De enthousiaste, inspirerende en deskundige presentatie van gastvrouw Jacqueline is ook bij een 2e bezoek helemaal “top”!
Fam Brouwers Fam Brouwers from Beek en Donk wrote on 2 August 2020 at 21:17
Samen met onze twee jongste kleinkinderen een bezoek gebracht aan Salon Nune Ville We waren alle 4 bijzonder onder de indruk van het verhaal over dit mooie oude pand Dank aan degene die ons heeft rondgeleid
Mária van de Westerlo Mária van de Westerlo from Den haag wrote on 31 July 2020 at 17:51
In één woord geweldig; gepassioneerde cultuur bewuste huiseigenaresse. Een vrouw met een hart op de goede plaats die werkelijk een bijdrage levert aan de kostbare geschiedenis van Nuenen en Nederland. Chapeau Jacqueline dat je dit voor alle burgers toegankelijk maakt.
Hilde en Peter Hilde en Peter from Nieuw-Vennep wrote on 4 March 2020 at 11:52
Afgelopen zaterdagmiddag een geweldige rondleiding gehad in Salon Nune Ville. Het huis is prachtig gerestaureerd en ingericht en eigenaresse/rondleidster Jacqueline weet ontzettend veel te vertellen over het huis, de kunst, de geschiedenis van de locatie en over het leven en werk van Vincent van Gogh en andere kunstenaars uit zijn kring. Dit bezoek krijgt van ons een DIKKE TIEN en is EEN AANRADER VOOR IEDEREEN!
Jan Leunissen Jan Leunissen from Buggenum wrote on 9 February 2020 at 18:58
Hoogstwaarschijnlijk wordt de rondleiding het meest bijzondere uur van jouw bezoek aan Nuenen. Eigenaresse Jacqueline laat jou royaal delen in haar kennis over de inrichting en gebruiksvoorwerpen van huizen van de gegoede burgerij in de 19e eeuw. Bovendien krijg je een bijzondere inkijk op het leven van Vincent van Gogh en zijn relatie met Margot Begemann.
W. Tenback W. Tenback from Beek en Donk wrote on 1 February 2020 at 13:46
Van eigenaresse Jacqueline heb ik een fantastische rondleiding gekregen door haar prachtige woning. Jacqueline vertelt vol passie over de historie en geschiedenis van dit huis, de mensen die er gewoond hebben en over de liefdesrelatie van Vincent van Gogh. Mooi om een indruk te krijgen hoe er destijds gewoond werd, inclusief meubels en attributen uit die tijd.Indrukwekkend en zeker een bezoek waard.

See tripadvisor: Nuenen, Salon Nune Ville