Specials

VAN GOGH GERELATEERDE LEZINGEN:

Interesse in een lezing over Vincent van Gogh en zijn schildersvrienden? Of een lezing over Vincent van Gogh en ondernemerschap? En zeker aan te raden: Vincent en zijn liefde voor de natuur. Dit kan op locatie in Nune Ville en evt op uw eigen locatie.

Mail voor interesse naar: jacqueline@salonnuneville.nl

In het hoekje van Vincent

Zaterdag 4 juli 2020 10.00 uur- 17.00 uur. Rondleidingen beginnen elk half uur in Salon Nune Ville, Berg 24 Nuenen.  Kosten: 7,50 euro p.p. Reserveren via info@salonnuneville.nl Voor meer info: www.salonnuneville.nl

De Helmonder Hennie Agten schildert zaterdag 4 juli in het oude atelier van Vincent van Gogh in Nuenen. U kunt ook een kijkje nemen in dit atelier terwijl hij schildert en of schetst. Hennie verdiept zich in de werkwijze van Vincent van Gogh. Hoe kreeg Vincent die kleuren, maakte hij composities, verkreeg hij het verdikte verfpalet. De schilder kan u er veel over vertellen.

Sinds een aantal maanden worden elke eerste zaterdag van de maand in het atelier rondleidingen gehouden, gecombineerd met een bezoek in het ernaast gelegen 19-e -eeuwse huis Nune Ville, waar Vincents vriendin Margot woonde.

U krijgt zaterdag 4 juli een half uur de rondleiding in het museumhuis Nune Ville, geheel 19e -eeuws gemeubileerd, vol met schilderijen van de tijdgenoten van Vincent. U ziet ook de oude dienstbodekamers op zolder, waar tijdens WO II een Joodse jongen 2 jaar verborgen zat. Daarna loopt u door de tuin van Nune Ville naar de tuin van het Domineeshuis. Deze tuin heeft Vincent vele malen getekend en geschilderd. Het einddoel is dan het oude atelier van Vincent van Gogh, waar u naar binnen mag gaan en Hennie aan het werk ziet op het vroegere plekje van Vincent. Wees welkom! Totale duur rondleiding: 1 uur.

Zaterdag 4 juli 10.00 uur- 17.00 uur. Rondleidingen beginnen elk half uur in Salon Nune Ville, Berg 24 Nuenen.  Kosten: 7,50 euro p.p. Reserveren via info@salonnuneville.nl