Rondleidingen buiten

EXCLUSIEVE ROUTES BUITEN

Monumenten in ’t Groen route

In deze wandelroute nemen wij u mee naar de mooiste Nuenense monumenten, gelegen in en rondom het centrum van Nuenen. Het Park (Clemenskerk, Het Klooster, Huis De Bleek, Huis met de bollen, kiosk, diverse beelden), De Berg (Nune Ville, Domineeshuis, atelier, oude Raadhuis, wevershuisjes, Oude Lindeboom, monument Hildo Krop, dorpspomp) en Het Houtrijk (in dit parkje met prachtige oude bomen, Van Goghkerkje, Villa Papenvoort, Oude Gemeentehuis, linnenfabriekje, vijver en zicht op de molen) U krijgt informatie over de monumenten, Nuenen in de 19e eeuw en wat ter sprake komt. Ook De Van Gogh monumenten krijgen de nodige aandacht. Compact en een aanrader!

Duur: ca. 1 – 1,5 uur. Kosten: 10,00 euro p.p. Min. 4 personen, max. 8 personen.

Deze rondleiding buiten is alleen mogelijk op: vrijdag hele dag of zat. morgen. Data en tijd in overleg. Belangstelling? Graag mailen naar: jacqueline@ salonnuneville.nl

U kunt deze wandeling buiten combineren met bezoek aan Nune Ville, inclusief koffie en thee, dan is de duur ruim 1 uur langer. Kosten zijn bij een gecombineerd bezoek 20,00 euro p.p.

Wilt u een kortere Van Gogh (Van Gogh Highlights) rondleiding buiten(5 euro pp) of heeft u een andere wens? mail dan naar jacqueline@salonnuneville.nl T.a.v. Jacqueline Dan maak ik voor u een arrangement op maat.

Aardappeleters route

In deze wandelroute nemen wij u mee naar de plekjes waar Vincent van Gogh kwam om zijn beroemdste Brabantse werk De Aardappeleters te kunnen maken. Tevens krijgt u alle informatie over dit schilderij, over Vincent van Gogh en nog veel meer. Uw gids heeft over dit specifieke schilderij ooit een grote expositie gemaakt en er is erg veel interessants over de vertellen. Vincent vond dit werk: “après tout het beste wat ik ooit heb gemaakt”. U komt in Het Park, de plek waar zijn atelier ook ooit stond, het beeld De Aardappeleters, via de Berg naar de Molen, door naar de plek waar ‘de aardappeleters’ in 1884 woonden, daarna de kerk in Gerwen, de begraafplaats van Sien de Groot, zijn favoriete schildersmodel. En u zult zeker genieten van deze leuke route en alle mooie uitzichten onderweg!

Duur: 2- 3 uur. Kosten: 20,00 euro p.p. Min. 4 personen, max. 8 personen.

Deze rondleiding buiten is alleen mogelijk op: vrijdag hele dag of zat. morgen. Data en tijd in overleg. Belangstelling? Graag mailen naar jacqueline@salonnuneville.nl

U kunt deze wandeling buiten combineren met bezoek aan Nune Ville, inclusief koffie en thee, dan is de duur ruim 1 uur langer. Kosten zijn bij een gecombineerd bezoek: 30,00 euro p.p.

Wilt u een kortere Van Gogh (Van Gogh Highlights) rondleiding buiten(5 euro pp) of heeft u een andere wens? mail dan naar jacqueline@salonnuneville.nl T.a.v. Jacqueline. Dan maken wij voor u een arrangement op maat.

Watermolen en Toren route

In deze fietsroute nemen wij u mee naar de 3 watermolens en 2 torens. Met uw eigen fiets komt u op de mooiste plekjes in en rondom Nuenen. U ziet de Hooidonkse watermolen, gelegen bij de fundamenten van het oude klooster aldaar met statiegang in het parkje en de kapel. U komt langs de oude toren van Nederwetten. U ziet de Collse watermolen en de Opwettense watermolen. Tijd voor een kop koffie of thee is er ook. Dan fietsen we nog naar de fundamenten van de ‘Oude Toren’ (die Vincent vele malen geschilderd heeft) en de oude begraafplaats waar zijn vader begraven ligt. U hoort bij alle bezienswaardigheden de bijbehorende verhalen en kunt genieten van mooie uitzichten.

Duur: 2,5- 3 uur. Kosten: 25,00 p.p. Min. 4 personen, max 6 personen.. Eigen fiets noodzakelijk.

Deze fietstocht met rondleiding buiten is alleen mogelijk op: vrijdag hele dag of zat. morgen. Data en tijd in overleg. Belangstelling? Graag mailen naar jacqueline@salonnuneville.nl , t.a.v. Jacqueline

U kunt deze fietstocht buiten combineren met bezoek aan Nune Ville, inclusief koffie en thee, dan is de duur ruim 1 uur langer. Kosten zijn bij een gecombineerd bezoek 35,00 euro p.p.