Nieuws

Elke 1e zaterdag van de maand: Atelier Vincent te bezoeken in combinatie met een bezoek aan Salon Nune Ville. Reserveren gewenst. Rondleiding begint altijd in Salon Nune Ville, om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en om 16.00 uur.

Weekend van zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober: 

KUNST MET ’n GROTE T: Open atelierroute in Nuenen. Op verschillende locaties exposeerden Nuenense kunstenaars. In de tuin van Nune Ville exposeerden Rene Scholder, Yozy Kreveld-Soons en Rina Bekkers.

Weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september: En Plein Air schilders  in samenwerking met galerie Bonnard in de tuinen van Nune Ville en het Domineeshuis. 

foto Ki Tan

Augustus 2019 Fotoshoot met fotografen onder leiding van Ki Tan. Nune Ville en Nuenen in samenwerking met de Lindespelers.

Mangelkamer in Nune Ville

Populierenlaantje Nuenen

Margot en Vincent

foto’s Dora van de Loo

Foto Ki Tan

Mooi uitzicht op het huis met een regenboog in de achtergrond. Voorjaar 2019.


Van Gogh on the Road, aflevering 2 in Nuenen!

———————————————————————

Ook Nune Ville wordt natuurlijk bezocht in de Van Gogh Roadtrip, hier te zien in de teaser van deze serie. Wordt vervolgd…

https://www.youtube.com/watch?v=0vK9PUxwPYA&feature=youtu.be


Lifestyle blogger Fleur Sophia vertelt over haar rondleiding door Salon Nune Ville!
Salon Nune Ville is het ouderlijk huis waar Margot Bergman, het buurmeisje en later ook verloofde van Vincent, woonde. Het huis wordt momenteel nog gewoon bewoond, maar wordt op sommige dagen opengesteld voor bezoekers die een rondleiding willen krijgen en meer over deze geschiedenis te weten willen komen. Dionne en ik gingen er aan het einde van de middag heen en kregen met nog een paar andere bezoekers een rondleiding door de vrouw die momenteel in het huis woont. Ze wist ons ontzettend veel over de geschiedenis van Vincent en Margot te vertellen. Ik vond het vooral heel bijzonder om de combinatie van een gewoon woonhuis en museum te zien. De bewoners hebben bepaalde gedeeltes van het huis speciaal ingericht om de geschiedenis aan bezoekers te kunnen laten zien. Daarnaast kon ze hier ook vol passie over vertellen en dat vond ik erg leuk.

——————————————–

Dutch blogger on the move in Nuenen!

NUENEN WITH #VISITBRABANT

Together with the guides, we literally followed the footsteps and heard all the stories, read his letters and visited the Vincentre. We also visited Nune Ville, which you can see on this picture above and it was really impressive.

Afgelopen weken hebben 433 Amerikaanse toeristen Salon Nune Ville bezocht. De reacties waren geweldig en de toeristen waren onder de indruk van het huis en haar historie.

Het is lente bij Salon Nune Ville. De tulpen staan in volle bloei!

Nuenen besteedt in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel erfgoed 2018 aandacht bijzondere monumentale projecten in haar gemeente.

Als eerste in de reeks van 12 monumenten is er alle aandacht voor Nune Ville!

In de ontvangsthal van het gemeentehuis van Nuenen zijn informatieborden tentoongesteld en ook is er in de vitrinekast veel interessants te zien met betrekking tot Nune Ville.

Zie ook in zóNuenenjanuari

RABO verleent Hypotheek in een week (lees meer)

Zondag 10 september kwam de bekende boeddhistische monnik, Hae-Min naar Nune Ville. Hij maakte opnames voor een reality tv programma voor de Zuid-Koreaanse omroep.

Zaterdag 8 juli hebben de nazaten van Simon Begemann  – de broer van Margot Begemann – een bezoek gebracht aan Salon Nune Ville.

DNK 29 juni 2017 pag 9

Van Gogh tulpen (2015)